הכנת בצק רבוך

בצק רבוך – בצק שאפשר לעשות איתו מנות מענינות מאוד, טעימות מאוד.
שילוב פריך מבחוץ ואורירי מבפנים.
אני באופן אישי מאוד אוהב אותו.

שני שלבים בהכנת הבצק:

שלב ראשון:

שמים בסיר את כל מרכיבי המתכון, מלבד קמח וביצים – ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב לסרוגין.

שלב שני:

  • ברגע הרתיחה שופכים פנימה את כל הקמח, מערבבים ומורידים מהאש > ממשיכים לערבב ומחזירים לאש נמוכה עוד חצי דקה וממשיכים לערבב.
  • מעבירים את הבצק למיקסר עם גיטרה ומערבבים על מהירות נמוכה. 3 דקות בערך. אחרי 3 דקות מוסיפים ביצים – אחת אחת, לאט לאט, לא למהר.

ברגע שהבצק מוכן אפשר לזלף איך שרוצים.

פחזניות קטנות – אפיה על 170 מעלות, 18 דקות.
פחזניות גדולות – 170 מעלות, 25 דקות.