עוגיות שוקולד מושלגות / מתפוצצות

שוקולדיות, נימוחות ונמסות בפה...

זמן הכנה: כ 25 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת הכנה: קלה

מצרכים

מצרכים לבצק

  1. 200 גרם שוקולד מריר
  2. 100 גרם חמאה
  3. 2 ביצים
  4. 120 גרם קמח
  5. 50 גרם אבקת קקאו
  6. כפית אבקת אפיה
  7. כפית מלח
מצרכים לציפוי 
  1. 100 גרם סוכר
  2. כ 50 אבקת סוכר (אין צורך בכמות מדוייקת. האבקה משמשת לציפוי חיצוני)

אופן ההכנה

בצק

  1. ממיסים חמאה ושוקולד בקערה במיקרו
  2. מקציפים ביצים, סוכר ומלח במקצף
  3. מחברים בין הביצים המוקצפות, לבין השוקולד והחמאה המומסת עד לאיחוד
  4. מוסיפים קמח קקאו ואבקת אפיה – לערבב עד לאיחוד
  5. מוזגים את מסת השוקולד לתבנית שטוחה ולהעביר למקרר – לשעה לפחות, אפשר גם לילה

גלגול וציפוי הבצק

  • מסדרים 2 קערות: לקערה אחת שופכים את הסוכר ולקערה שניה שופכים את האבקת סוכר
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים לכדורים קטנים. בערך 25 גרם כל כדור
  • כל כדור טובלים בקערת סוכר ולאחר מכן בקערת אבקת סוכר

אפיה

  • מסדרים בתבנית
  • אופים על 170 מעלות, למשך 7 דקותזהו, אפשר לזלול:)

בהצלחה 🙂

מתכונים נוספים

מתכון לעוגיות פיננסייר - צרפתיות קלאסיות

מתכון לעוגיות פיננסייר -

צרפתיות קלאסיות

מתכון לעוגיות אמסטרדם - שיגרום להולנדים לקנא!

מתכון לעוגיות אמסטרדם

שיגרום להולנדים לקנא!

מתכון לעוגיות אלפחורס – שיגרום לארגנטינאים לקנא!

מתכון לעוגיות אלפחורס –

שיגרום לארגנטינאים לקנא!

עוד מתכונים...