מתכון לאקלר

צרפתי קלאסי

זמן הכנה: שעתיים (כולל. ההכנה מחולקת לחלקים)
זמן אפייה: 20 דקות
רמת הכנה: בינונית

מצרכים

מצרכים להכנת הבצק

  • 160 גרם חלב
  • 160 גרם מים
  • 80 גרם חמאה
  • 80 גרם שמן
  • 6 גרם סוכר
  • 4 גרם מלח
  • 8 גרם תמצית וניל
  • 160 גרם קמח
  • 4 ביצים

 

מצרכים לקרם מילוי

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם חלב
  • 40 גרם סוכר
  • 40 גרם פודינג וניל
  • 5 גרם תמצית וניל

 

מצרכים לציפוי שוקולד

  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם חמאה
  • 20 גרם דבש
מתכון לאקלר צרפתי קלאסי

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק

  1.  לשים חלב, מים, חמאה, שמן, סוכר, מלח ווניל בסיר > להביא לרתיחה.
  2. לשפוך את הקמח לסיר ולערבב בצורה נמרצת, עד שהבצק נהיה כמו מרקם פירה.
  3. להעביר את הבצק למיקסר עם גיטרה ולערבב במהירות נמוכה. 3 דקות בערך.
  4. להוסיף ביצים אחת אחת.

זהו הבצק מוכן. עכשיו לזילוף:

  1. לקחת צנטר קוטר 12 ולזלף את הבצק – אורך כל זילוף של הבצק הוא 10 סנטימטרים.
  2. להכניס לתנור 170 מעלות למשך 22 דקות.

 

אופן הכנת קרם המילוי

  1. להקציף בבלון הקצפה: שמנת, חלב, סוכר ווניל.
    להקציף עד ליציבה.
  2. למלא את ההאקלרים בקרם.

אופן הכנת ציפוי האקלר

  1. לשים בקערה: שוקולד, שמנת, חמאה ודבש > להכניס למיקרוגל ולחמם עד להמסה של השוקולד.
  2. לערבב ולצפות את האקלר.

בהצלחה 🙂

מתכונים נוספים

מתכון לסברינה אישית - מתוקה ונוסטלגית

מתכון לסברינה אישית

מתוקה ונוסטלגית

הפנקייק של הילי ואיתי - פנקייק נימוח בפה, שילדים אוהבים!

הפנקייק של הילי ואיתי

פנקייק נימוח בפה, שילדים אוהבים!

מתכון לקוקילידה להכנה ביתית - שוקולדית וטעימה בטירוף!

מתכון לקוקילידה להכנה ביתית

שוקולדית וטעימה בטירוף!

עוד מתכונים...
0
Would love your thoughts, please comment.x