שטרודל תפוחים

וינאי של סבתא

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
רמת הכנה: בינונית

מצרכים

* מצרכים לשתי עוגות

    מצרכים לבצק

  • 320 גרם קמח
  • 20 גרם סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 50 גרם שמן
  • 170 גרם מים
  • כף חומץ

מצרכים למילוי תפוחים

  • ¾ כוס חמאה מומסת
  • ⅔ כוס פירורי לחם 
  • ק"ג תפוחים קלופים, מגולענים ופרוסים דק
  • ⅔ כוס צימוקים זהובים – שמים במים חמים למשך 10 דקות, ואז מרוקנים
  • 100 גרם סוכר 
  • ½ כפית קינמון
עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה - עסיסית ורטובה

אופן ההכנה

בצק

  1. לחבר וו לישה למיקסר > לשים את כל חומרי הבצק במיקסר וללוש 8 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות
  2. ברגע שהבצק מוכן, לעטוף את הבצק בנילון נצמד, ולהעביר אותו למקרר ללילה מנוחה

מילוי תפוחים

  1. שמים את התפוחים, החמאה והסוכר במחבת גדולה ומקפיצים (כ 5 דקות) עד שהתפוחים נהיו חצי רכים
  2. מכבים את האש. מוסיפים את הקינמון והצימוקים ומערבבים > מניחים על מסננת את כל המילוי עד שהנוזלים יוצאים (10 דקות בערך)
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם
  4. לוקחים את הבצק ומחלקים אותו לשניים
  5. ממיסים חמאה במיקרו > פותחים את הבצק דק דק ומורחים את החמאה על הבצק הפתוח > שמים את המילוי ומגלגלים לרולדה
  6. מורחים עוד חמאה מלמעלה ומפזרים סוכר
  7. מכניסים לאפיה על 170 מעלות, למשך 35 דקות

בהצלחה 🙂

מתכונים נוספים

מתכון לקרואסון חמאה

צרפתי קלאסי

עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה - עסיסית ורטובה

עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה

עסיסית ורטובה

https://itzik-yifrach.co.il/babka-chocolate/

מתכון לעוגת בבקה שוקולד

של סבתא

עוד מתכונים...
0
Would love your thoughts, please comment.x