מתכון לקרואסון חמאה

צרפתי קלאסי

זמן הכנה: 40
זמן אפייה: 20
רמת הכנה: מתקדמת

מצרכים

* מצרכים לכ 30 יחידות

  • 600 גרם קמח
  • 12 גרם מלח
  • 60 גרם סוכר
  • 30 גרם דבש
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 60 גרם חמאה
  • 275 מייל מים
  • 300 גרם חמאה (לקיפול הבצק)

אופן ההכנה

  1. שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה > מערבלים 8 דקות במהירות איטית, ו2 דקות במהירות גבוהה
  2. נותנים לבצק לנוח 20 דקות במיקסר מחוסה.
  3. מחלקים את הבצק ל2 כדורים, ושמים למנוחה של שעה במקפיא.
  4. מקפלים את הבצק ביחד עם החמאה, 150 גרם חמאה בכל כדור. מקפלים 3 פעמים על 3 קיפולים.
    עדיף לתת מנוחה של 10 דקות במקפיא בן קיפול לקיפול.
  5. נותנים שעתיים מנוחה לבצק או לילה במקפיא (למי שרוצה להמשיך יום אחרי).
  6. אחרי המנוחה מרדדים את הבצק ומחלקים למשולשים.
  7. מגלגלים את הבצק ושמים בתנור על 30 מעלות, למשך שעה וחצי או 3 שעות בחוץ.
  8. אופים על 180 מעלות, למשך 15 דקות.

בהצלחה 🙂

מתכונים נוספים

עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה - עסיסית ורטובה

שטרודל תפוחים

וינאי של סבתא

מתכון לרוגלך חלבי ברמת קונדטוריה

מתכון לרוגלך שוקולד חלבי –

ביתי ומפנק!

עוד מתכונים...