מתכון לעוגת שמרים / קראנץ' שוקולד

ברמת קונדטוריה!

זמן הכנה: כשעתיים (זמן הכנה כולל. ההכנה מחולקת לחלקים)
זמן אפייה: 40 דקות
רמת הכנה: מתקדמת

מצרכים

* מצרכים ל 3 עוגות

מצרכים להכנת הבצק

  • 400 גרם קמח
  • 70 גרם סוכר
  • 40 גרם חמאה
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 180 מ"ל חלב
  • ביצה אחת
  • כפית מלח
  • כפית תמצית וניל

 

מצרכים לקיפול הבצק

  • 200 גרם חמאה

 

מצרכים למילוי הבצק

  • 400 גרם ממרח שוקולד
מתכון לעוגת שמרים / קראנץ' שוקולד ברמת קונדטוריה!

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק

  • לשים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה > לערבב במשך 6 דקות במהירות נמוכה > ועוד 2 דקות במהירות גבוהה
  • לתת לבצק לנוח בתוך הקערה חצי שעה > להשטיח את הבצק על תבנית > להכניס למקפיא ל3 שעות / לילה שלם.

קיפול הבצק

  • להפשיר את הבצק (כ 20 דקות בחוץ) > לפתוח את הבצק לרצועה ארוכה > למרוח את החמאה על שני שליש מהבצק > לעשות קיפול שלוש.

מילוי הבצק

  • לרדד את הבצק עם מערוך ל:
    – עובי חצי ס"מ
    – רוחב 30 ס"מ
    – אורך 60 ס"מ
  • מורחים את השוקולד על הבצק > מגלגלים בצורה שרוצים > מחלקים לשלוש תבניות > מתפחים שעתיים בחוץ > מכניסים לתנור 40 דקות על 150 מעלות.

מומלץ – ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור למרוח בסירופ סוכר.

בהצלחה 🙂

מתכונים נוספים

עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה - עסיסית ורטובה

עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה

עסיסית ורטובה

עוגת סולת תפוזים ויוגורט בחושה - עסיסית ורטובה

שטרודל תפוחים

וינאי של סבתא

https://itzik-yifrach.co.il/babka-chocolate/

מתכון לעוגת בבקה שוקולד

של סבתא

עוד מתכונים...
0
Would love your thoughts, please comment.x